Τετραήμερο στα Ζαγοροχώρια - Πρώτο μέρος

Με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου είμαι στα Ζαγοροχώρια σε εκδρομή του φυσιολατρικού συλλόγου Αντιρρίου. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την περιοχή. Έχω κρατήσει φωτογραφίες από τότε, τραβηγμένες με αναλογική φωτογραφική μηχανή. Αυτή τη στιγμή γράφω συνδεδεμένος στο Wi-Fi της Λαμπρίδειου σχολής στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου από ένα Chromebook και οι φωτογραφίες που έχω τραβήξει ως τώρα, είναι με ψηφιακή μηχανή. Συμπεραίνω πως μέσα σε 14 χρόνια βιώνουμε μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη.

Ξεκινήσαμε το πρωί από την Πάτρα στις 25 Οκτωβρίου και παρόλο που ο καιρός ήταν πολύ άσχημος τα Ιωάννινα μας υποδέχτηκαν με λιακάδα. Η πρώτη μέρα περιελάμβανε τη διαδρομή από το Καπέσοβο ως το Βραδέτο μέσω της περίφημης σκάλας Βραδέτου, ενός πετρόχτιστου μονοπατιού που συνδέει τα δυο χωριά που χρειάζεται γύρω στα 45 λεπτά περπατήματος.

Σκάλα Βραδέτου
Επόμενος προορισμός η θέση Μπελόη, μισή ώρα από το Βραδέτο που έχει θέα στο φαράγγι του Βίκου.

Φαράγγι του Βίκου, θέση Μπελόι
Στο απόγευμα της πρώτης μέρας τακτοποιηθήκαμε στη Λαμπρίδειο σχολή Άνω Πεδινων.

Η διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου ήταν το κύριο δρώμενο της δεύτερης μέρας στις 26 Οκτωβρίου από το Μονοδένδρι ως το Βίκο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό 6 ώρες ήταν αρκετός για την ολοκλήρωση της διαδρομής με 3 περίπου στάσεις. Το απόγευμα απόλαυσα ζεστή σοκολάτα και γουρουνόπουλο στο Μονοδένδρι και κρασί στα Άνω Πεδινά.0