Στιγμιότυπα Πατρινού Καρναβαλιού 2013

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος (όχι βέβαια ολόκληρος αλλά το κεφάλι από παλαιότερο άρμα) μεσημέρι της Κυριακής του Καρναβαλιού, πριν την καύση του.

Επιτέλους ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του μετά από μήνες (κυριολεκτικά) βροχής. Προσέξτε πως λαμπυρίζουν τα νερά του λιμανιού.

Η μεγαλύτερη γιορτή είναι το ελληνικό καλοκαίρι!


Ο φετινός βασιλιάς Καρνάβαλος; Μάλλον είναι το εικονιζόμενο άρμα. Έχει το σώμα εντόμου και περιστοιχίζεται από τερατόμορφους συντρόφους. Σαν από ταινία τρόμου... δεν είναι και άσχημο.
Στο διπλανό άρμα, η τρόικα έχει μορφή γάτου που διαβάζει τα βιβλία του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου κρατώντας βόμβες. Και πίσω με μορφή ποντικιών τα πολιτικά κόμματα...

Δεν θεωρώ τον παραλληλισμό πετυχημένο.
Να και μερικές αλήθειες... γραμμένες με σπρευ σε βαγόνι  του τραίνου.

Ο προαστιακός της Πάτρας αποδεικνύεται ως ένας από τους ταχύτερους και πιο άνετους τρόπους μετακίνησης. Ελπίζω να αναπτυχθεί με συχνότερα δρομολόγια και επιπλέον σταθμούς.
Η μπουρζουαζία της Πάτρας στο Βίνο ντι Βίνο!

Ομολογουμένως το πιο ιν μέρος μετά τις παρελάσεις  Όποιος δεν ήταν εκεί είναι μπαναλ, μουντρούχος, γκρινιάρης και αποτυχημένος. Εγώ εκτός από τα παραπάνω θα παραμείνω ένας υπάλληλος... ζήτω ο μη υγιής ελληνικός καπιταλισμός (κάτι άλλο ήταν και εξακολουθεί να είναι για λίγο ελπίζω ακόμα αλλά δεν ξέρω πως να το διατυπώσω)! Εκεί έμαθα και για την φορολόγηση των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου. Και τα χειρότερα έρχονται.

Και του χρόνου και πάντα! Γιατί πως να το κάνουμε το καρναβάλι είναι στις καρδιές μας.
0