Πάρτυ στη Βουλιαγμένη?

Γράφω αυτές τις γραμμές στο μπαλκόνι, βράδυ Δευτέρας. Έχω πολύ καιρό να καθίσω στο μπαλκόνι. Έχει δροσιά, ησυχία (παρόλο που μένουμε σχεδόν στο κέντρο της Πάτρας). Ακόμα και οι νεαροί θαμώνες του γειτονικού καφενείου μιλούν χαμηλόφωνα (απίστευτο...). Η ΕΤ3 παίζει τη συναυλία του Κηλαηδόνη Πάρτυ στη Βουλιαγμένη του 1983. Και στο βάθος τζιτζίκια... και ήχοι εξατμίσεων από μηχανάκια.

Τον Κηλαηδόνη τον έχω δει ζωντανά στον Ψαθόπυργο (ένα παραλιακό όμορφο χωριό 20 χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα) κάποια χρόνια πίσω (ίσως και 5 χρόνια). Έκανα βραδινό μπάνιο για να κάνω χαβαλέ με την παρέα χωρίς να γνώριζω για την συναυλία στη Βουλιαγμένη του 83'. Περιμέναμε να τελειώσει την συναυλία, να αποβιβαστεί από το καΐκι ώστε ένας από εμάς, που του άρεσε πολύ η μουσική του, να του μιλήσει. Μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να απομυθοποιηθεί στα μάτια του φίλου μου ο καλλιτέχνης που τόσο του άρεσε. Ο γνωστός τραγουδιστής ξεστόμισε δυο τρεις ξιπασμένες λέξεις για να τον αποφύγει και μας χάρισε το ειρωνικό του χαμόγελο...

Ο Κηλαηδόνης μαζί με την σύζυγο του Άννα Βαγενά διατηρούν τον πολυχώρο Μεταξουργείο όπου κάνει τις καλλιτεχνικές πλην εμπορικές τους εμφανίσεις και ζητούν την συμπαράσταση μας:

Το Θέατρο Μεταξουργείο διαμαρτύρεται για την άδικη και άνιση αντιμετώπισή του από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε σχέση με τις επιχορηγήσεις των θεάτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Ζητούμε την συμπαράστασή σας.

Δίπλα στο θέατρο λειτουργεί εστιατόριο με το όνομα της Άννας με λατινικούς χαρακτήρες (εστιατόριο Annas) που μπορείτε να φάτε:

σπεσιαλιτέ τα ψητά κεμπάπ, τον τραχανά και τα σουτζουκάκια, με αγνές πρώτες ύλες και διακόσμηση με την προσωπική σφραγίδα της Άννας.

Οι δίσκοι του Κηλαηδόνη είναι εμπορικοί. Η συναυλία του 83' είχε εισιτήριο και μεγάλη συμμετοχή. Με την παράθεση των παραπάνω μπορώ να πω ναι ήταν μια επιτυχημένη συναυλία αλλά σίγουρα όχι ειλικρινής και ανιδιοτελής. Ένας καλλιτέχνης που τραγουδά για πάρτι στη παραλία με καλεσμένους διαλεχτούς συγγραφείς, ηθοποιούς, φιλόσοφους φτιάχνει το δικό του θέατρο, μουσική σκηνή, εστιατόριο, θέλει και επιχορήγηση;

Τα πάρτι στην παραλία είναι μόνο για λίγους και διαλεχτούς όπως τραγούδησες. Και εσύ πλέον δεν είσαι μέσα.
0