Ζαλισμένο post

Επέστρεψα σήμερα από το πρώτο μου ιστιοπλοϊκό ταξίδι. Ξεκινήσαμε από την μαρίνα της Λευκάδας με ένα νέο σκάφος 35 ποδιών και εστιάσαμε στα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό που ανήκουν στον νομό Λευκάδας. Μερικά στιγμιότυπα χωρίς χρονολογική σειρά:

Ο σωσίας του Σωτήρη Καλυβάτση παίζει κλαρίνο στη Λυγιά Λευκάδας! Και καλή διασκέδαση.


Το σκάφος μας και ο καπεταν Νίκος. Λείπουν απο τη φωτογραφία ο καπεταν Βασίλης, η καπετάνισσα Ιωάννα και οι μούτσοι!

Το Βαθύ στο μέσο της βόρειας πλευράς του Μεγανησίου αποδείχτηκε μεγάλο οικισμός σχετικά με τα υπόλοιπους που επισκεφτήκαμε.

Η κοινότητα Καλάμου είναι η μεγαλύτερος οικισμός του Καλάμου μετά απο την Επισκοπή (δύο είναι τα χωριά όλα και όλα). Θα υπάρξει και άλλη φορά που θα τον επισκεφτώ για να δω το "Καστρομονάστηρο" που φαίνεται από τον Μύτικα στην πλευρά της Επισκοπής.

Η μαρίνα της Λευκάδας την νύχτα. Πολλά σκάφη και πολύς κόσμος. Λες και έγινε απόβαση από την διπλανή Ιταλία. Προτιμήστε τα στενα σοκάκια της Λευκάδας για να περιπλανηθείτε ειδικά τις βραδυνές ώρες (αυτό σημαίνει μακριά απο τα πολυσύχναστα-πάνω στον άλλο μεγαλύτερα δρομάκια!).


Η επονομαζόμενη "φωκότρυπα" στο βορειοδυτικό τμήμα του Καστού. Στο βάθος της μας περίμενε μια μικρή έκπληξη, μια μικρή νυχτερίδα που την τρομάξαμε και άρχισε να πετάει σαν τρελή στο τέλος της σπηλιάς.

Το λιμανάκι του Καστού.Πολύ όμορφος ο Καστός στο μάτι. Λίγα περιποιημένα σπίτια, πολύ ησυχία και απλότητα. Πρόσφατα κατασκευάστηκαν κατοικίες προς πώληση στο μέσο του οικισμού αλλά ευτυχώς δένουν με το τοπίο και τα υπόλοιπα σπίτια.


Φαγητό στη Σπηλιά, στο λιμάνι του Σπαρτοχωρίου στο Μεγανήσι. Ο κύριος που κρατούσε το μέρος μας βοήθησε στο δέσιμο του σκάφους και μίλησε μαζί μας δίνοντας μας συμβουλές για το ταξίδι μας. Πολύ καλές τιμές, ωραίο περιβάλλον και καθαρές τουαλέτες...


0