Καστός

Ο Καστός είναι ένα μικρό, μακρόστενο νησί που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος σε μικρή απόσταση απο την ηπειρωτική Ελλάδα δίπλα στα μεγαλύτερα νησιά Κάλαμο, Μεγανήσι και νοτιοανατολικά από το κατά πολύ μεγαλύτερο νησί της Λευκάδας. Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί με καΐκι από τον απέναντι οικισμό του Μύτικα. Το μικρό φυσικό λιμάνι του νησιού όπου βρίσκεται και ο μοναδικός οικισμός φιλοξενεί ένα σχετικά μεγάλο αριθμό από ιστιοφόρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εμείς (εγώ και ο φίλος μου ο Βασίλης) αποφασίσαμε να περάσουμε απέναντι με κανό! Μετά από 7,5 χμ φτάσαμε στο μέσο περίπου του νησιού όπου περάσαμε την νύχτα σε σκηνή. Ευτυχώς είχε μπουνάτσα όλο το Σαββατοκύριακο (σε αντίθεση με τη Δευτέρα που είχε καταιγίδες). Η νότιοανατολική πλευρά του νησιού είναι βραχώδης και αρκετά όμορφη. Το βράδυ του Σαββάτου μετά από 20λέπτο περπάτημα φτάσαμε στον λιμανάκι που ήταν πολύ όμορφο με γεμάτο φεγγάρι. Η εκκλησία του χωριού ηταν σχετικά μεγάλη και όμορφη όπως και μερικά από τα δίπατα πέτρινα σπίτια που ήταν αραιά χτισμένα. Είδα πολλές ελιές ενώ πέρα από τα όρια του χωριού βόσκουν γίδες και αγελάδες.

Ο προορισμός αυτός είναι σχετικά πολύ κοντά στην Πάτρα (που έχω κολλήσει από ότι φαίνεται αυτό τον καιρό) και αξίζει να τον επισκεφτεί κανείς για ήσυχες και ξενοιαστες διακοπές.

Βασίλη και Ιωάννα, είχα δίκιο τα Κύθηρα ανήκουν στα Επτάνησα...
0