Καλοκαιρινές διακοπές τέλος!

Επέστρεψα από τις καλοκαιρινές διακοπές την Κυριακή τα ξημερώματα μετά από πολύωρο ταξίδι με πλοίο απο Χανιά για Αθήνα και μετά με ΚΤΕΛ για Πάτρα. Οι εντυπώσεις μου από νομούς Χανίων και Ρεθύμνου είναι πολύ καλές. Πολύ ωραία τοπία, γραφικά σοκάκια (η Βενετική επιρροή τους στην αρχιτεκτονική είναι πασιφανής) και φοβερά καλό φαγητό (με τη συμβολή των Τούρκων δεδομένου πως δοκίμασα και πολλές ανατολίτικες γεύσεις).

Τα αρνητικά σημεία που επισημαίνω στις διακοπές μου είναι ο επιίνδυνος τρόπος οδήγησης στους επαρχιακούς δρόμους και στον εθνικό δρόμο Χανίων-Ρεθύμνου και το ταξίδι με το πλοίο Λατώ της ΑΝΕΚ Lines.

Ας αναλύσω λίγο το δεύτερο αρνητικό σημείο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψουμε με το πλοίο Έλυρος που ήταν ταχύτερο και μεγαλύτερο με αποτέλεσμα το Λατώ να ταξιδέψει με υπεράριθμους επιβάτες (το πρόβλημα ήταν πολύ έντονο στο ταξίδι από Πειραιά για Χανιά). Στην επιστροφή καθίσαμε σε θέσεις που ήταν δεσμευμένες για τον πλοίαρχο και τους καλεσμένους του... και μας ζητήθηκε να σηκωθούμε 3 φορές. Εμένα πάντως δεν με ειδοπόιησε κάποιος από την εταιρία να απολογηθεί για την 1.5 ώρα που θα γλίτωνα αν ταξίδευα με το Έλυρος. Αν ταξίδευα με το αρχικά δρομολογημένο πλοίο δε θα έκανα κατάληψη στις θέσεις του πλοιάρχου καθώς θα υπήρχαν άλλες... Όπως πληροφορήθηκα τον περασμένο χρόνο ύπήρχε πλοίο ανταγωνίστριας εταιρίας που έκανε 4 ώρες αλλά οι Χανιώτες με μετοχές στην ΑΝΕΚ σαμπόταραν τα δρομολόγιο αυτό. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ την Κρήτη θα είναι με αεροπλάνο (με Ολυμπιακή;) ή πλοίο των Μινωικών γραμμών!
0